Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΜΗΝΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ" ΡΙΟΥ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ

Κλήτευση για απολογία στο πταισματοδικείο Ναυπάκτου, για τη ΜΗΝΥΣΗ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. 25/5/2012:

Η ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.

ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ:


Επιστολή της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. 30/1/2012 :




Απάντηση προς τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. 2/2/2012:

Κύριε Bernard GALTIER, και Κυρία Μόνικα Κουρτέλλα.

Έλαβα την επιστολή σας σχετικά με τις διελεύσεις μου από την γέφυρα κατά τις οποίες δεν κατέθεσα το ληστρικό σας χαράτσι (13 €) το οποίο επιβάλετε στους ‘Έλληνες συμπολίτες μου και σε μένα για κάθε διέλευση. Δεν κατέβαλα αυτά τα ποσά διότι:
  1. θεωρώ πως έχω δικαίωμα μετακίνησης σε ολόκληρη τη χώρα ελεύθερα αφού πληρώνω τους φόρους μου στο ελληνικό δημόσιο.
  2. Η γέφυρα κατασκευάστηκε και δόθηκε στην κυκλοφορία το καλοκαίρι του 2004 με ένα κόστος όπου συνέβαλε με τα λεφτά του ο ελληνικός λαός κατά το 50%, άλλο ένα ποσό δόθηκε από την ευρωπαϊκή ένωση, και από την εταιρία σας ένα μικρό ποσό το οποίο και εισπράξατε με το παραπάνω εις διπλούν έως το 2008.
  3. Η παραμονή σας και μόνο έως το τέλος του 2010 θα ήταν αρκετή και για το ανάλογο κέρδος σας.
  4. Το ότι συνεχίζετε με παράνομες μπάρες να εισπράττετε χαράτσι μετά την παρέλευση τόσων ετών οφείλεται στην παράνομη συμφωνία που έχετε υπογράψει με φορείς που σας έκαναν συμβόλαιο έως το 2035, ερήμην του ελληνικού λαού.
  5. Για την παραβίαση σας προς την ελεύθερη διακίνηση μου σας παραπέµπω στο Άρθρο 5 του Συντάγματος, ενδεικτικά:
  6. Καθένας έχει το δικαίωµα να συµµετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας (§1). Η προσωπική ελευθερία είναι απαραβίαστη.
  7. Κανένας δεν καταδιώκεται ή συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε µε οποιονδήποτε άλλο τρόπο περιορίζεται, παρά µόνο όταν και όπως ορίζει ο νόµος (§3).
  8. Απαγορεύονται ατοµικά διοικητικά µέτρα που περιορίζουν σε οποιονδήποτε Έλληνα την ελεύθερη µετακίνηση ή εγκατάσταση στη χώρα(§4).
  9. Επικαλείστε τους νόµους 2395/1996 και 3920/2011.
  10. Σας παραπέµπω στο Άρθρο 5 του Συντάγµατος: Ο σεβασµός στο Σύνταγµα και τους νόµους που συµφωνούν µε αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη ∆ηµοκρατία αποτελούν θεµελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων (§2).
  11. Οι νόµοι που επικαλείστε δεν συµφωνούν µε το Σύνταγµα της χώρας. Παραβιάσατε την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς µου, καθώς και όλων των υπόλοιπων οδηγών, εγκαθιστώντας µπάρες παραβιάζοντας κατ’επέκταση το Σύνταγµα.
  12. Σύµφωνα µε τα παραπάνω σας παραπέµπω στο Άρθρο 120 του Συντάγµατος: Η τήρηση του Συντάγµατος επαφίεται στον πατριωτισµό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται µε κάθε µέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει µε τη βία (§4).
Χωρίς καµία προσωπική εµπάθεια σας συµβουλεύω να ακολουθήσετε τη νόμιμη οδό ώστε να αποφανθεί η ελληνική δικαιοσύνη. Ζητάω εκ των προτέρων και σε περίπτωση που σας δικαιώσουν, την µετατροπή του χρηµατικού ποσού στο ανάλογο χρονικό διάστηµα φυλάκισης. Προτιµώ όταν βγώ να δώσω αυτά τα χρήµατα και όσα ακόµα µπορώ, σε κάποιον απο τους τόσους άστεγους που κυκλοφορούν στην πόλη που ζώ.
Τηγανίτας Σωτήριος. 2/2/2012

1 σχόλιο:

  1. Αξιότιμη κα πταισματοδίκη
    Η Χώρα μου χρεώθηκε για όλα ετούτα τα έργα πολλά εκατομμύρια Ευρώ, και για τα οποία τώρα καλείται να υποθηκεύσει την Εθνική της Κυριαρχία, μέσω του μνημονίου. Σκοπός των έργων αυτών ήταν η ταχύτερη και ασφαλέστερη διέλευση των πολιτών και η μείωση του κόστους μεταφοράς. Κατανοώ σαν πολίτης ότι το κράτος πρέπει να εισπράττει κάποιο μικρό αντίτιμο για την συντήρηση του έργου και την αποπληρωμή του. Δέν είμαι τζαμπατζής.
    αρνούμαι όμως το τίμημα να το καθορίζει αυθαίρετα μια ιδιωτική εταιρία, να το νέμεται αιωνίως και να αποδίδει ένα ελάχιστο και δυσανάλογα μικρό ποσοστό στο κράτος μου (δυσανάλογο βάση των μεριδίων που έχει συμμετάσχει στην επένδυση) . Την στιγμή πού το κράτος απειλείται ακόμα και με κατάσχεση της ίδιας της γέφυρας ή της κάθε εθνικής οδού, θεωρώ παράλογο κάποιοι διορισμένοι εργολάβοι να κερδίζουν ανενόχλητοι, τη στιγμή πού δεν έχουν ανάλογη συμμετοχή. Οι δρόμοι είναι κοινωνικό αγαθό όπως και η ελευθερία και η ανεξαρτησία της χώρας μου. Ζητώ να επαναπροσδιοριστεί το κόστος διέλευσης από κρατικό φορέα και πάντα με βάση τη μείωση πού έχουν υποστεί τα εισοδήματα των πολιτών, να αλλάξει η ποσόστωση επωφέλειας υπέρ του ελληνικού Δημοσίου που έχει βάλει το 80% των χρημάτων (είτε με απευθείας χρηματοδότηση είτε μέσω Ευρωπαικών κονδυλίων) καί εν τέλη οι ιδιώτες να εισπράττουν μόνο ένα μικρο ποσοστό που αντιστοιχεί στην συντήρηση του έργου και αυτό κατόπιν ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού.
    Είναι πέραν πάσης λογικής ο Ελληνικός λαός να έχει πληρώσει μιά γέφυρα,να κινδυνεύει να την κατάσχουν , και να την ξαναπληρώνει εσαεί.
    Κατόπιν τουτων δηλώνω πρόθυμος να εξωφλήσω όποιο χρέος προκύψει πρός το Ελληνικό Δημόσιο καί μόνο.
    Μετά τιμής

    ΑπάντησηΔιαγραφή