Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Δεν μένουμε Ευρώπη, μένουμε με τους γονείς μας

Διαψεύδεται το σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη», αφού, σύμφωνα με το Bloomberg, πάνω από τους μισούς Έλληνες ηλικίας 25-34 ετών μένουν στο σπίτι των γονιών τους, και αυτό δεν είναι καθόλου ευρωπαϊκό.

Όλο και περισσότεροι Έλληνες επιστρέφουν στο πατρικό τους, καθώς είναι άνεργοι και δεν πρόκειται ...να βρουν δουλειά ποτέ.

Το ποσοστό των Ελλήνων ηλικίας 17-34 ετών που έχουν επιστρέψει στο πατρικό τους από το 2010 έχει αυξηθεί στο 63,5% αλλά αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που θα συμβεί τα επόμενα χρόνια, όπου θα μένουν μαζί οι παππούδες, οι γιαγιάδες, τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους.

Από τη στιγμή που οι νέοι Έλληνες δεν μπορούν να παντρευτούν και να κάνουν παιδιά -γιατί δεν έχουν μια-, δεν έχουν κανένα λόγο να μη μένουν με τους γονείς τους, αφού, όταν θέλεις να φέρεις την γκόμενα στο σπίτι, μπορεί να στέλνεις τη μάνα σου στη γειτόνισσα και τον πατέρα σου στο καφενείο, για να ρίξεις ένα ωραίο πήδημα στο κρεβάτι τους.

Στις ηλικίες άνω των 34 ετών, μειώνεται το ποσοστό των Ελλήνων που ζουν στο σπίτι των γονιών τους αλλά αυτό έχει μια πολύ απλή εξήγηση: οι γονείς τους τα έχουν τινάξει.

Το άσχημο με αυτούς που μένουν στο σπίτι των γονιών τους και οι γονείς τους πεθαίνουν, είναι πως θα πρέπει να πληρώνουν αυτοί τους φόρους για το ακίνητο, ενώ μέχρι τώρα τους πλήρωναν οι γονείς τους.

Βέβαια, σε ακόμα πιο τραγική κατάσταση είναι αυτοί που έχουν χάσει τους γονείς τους εδώ και χρόνια, και δεν έχουν πατρικό για να επιστρέψουν, με αποτέλεσμα να γυρνάνε στους δρόμους και να ψάχνουν κάποιον να τους υιοθετήσει στα 55 τους.

(Με την ευκαιρία, θέλω να παρακαλέσω τη μητέρα μου να σταματήσει να μένει στο σπίτι των γονιών της και να έρθει να μείνει μαζί μου, για να μοιραζόμαστε τους λογαριασμούς. Μαμά, φέρε μαζί και τον παππού και τη γιαγιά. Ή, έστω, φέρε τις συντάξεις τους.)

pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου